De aanbieder van tabletsoftware Snappet moet de educatieve uitgeverijen Noordhoff Uitgevers en Zwijsen voor de methodes Rekenrijk en Spelling in beeld inzage verlenen in onder meer de opgaven en ondersteunende middelen in de software van Snappet. Dat heeft de rechtbank Den Haag gisteren bepaald in een tussenvonnis.

De uitspraak van de rechter is een eerste stap in de procedure die diverse uitgeverijen vanuit de branchevereniging GEU zijn gestart tegen Snappet, omdat zij menen dat Snappet inbreuk maakt op de auteursrechten van hun leermiddelen en leerroutes.

De rechter heeft zich nog niet uitgesproken over de vraag of Snappet inbreuk maakt op de rechten van educatieve uitgeverijen. De rechter zal daarover later in de hoofdprocedure oordelen.

Lees het volledige tussenvonnis op IE-Forum.nl.