De GEU neemt sinds begin maart deel aan de conjunctuur- en strategiemonitor ‘Zaken in Educatie’, een initiatief van Thaesis. Middels een peiling ontstaat voor deelnemers iedere drie maanden inzicht in het ondernemersklimaat binnen diverse segmenten van de educatieve sector. Daarnaast faciliteert het onderzoek middels specifieke inhoudelijke vragen het debat dat plaats kan vinden over relevante thema’s binnen de educatieve sector.

Eerste thema: de versnelling van digitalisering

In de eerste editie (eind 2014) heeft het onderzoek zich inhoudelijk gericht op de voornaamste aspecten die digitalisering kunnen versnellen. Is dit meer investeringsruimte? Betere ICT-vaardigheden van docenten? Snellere besluitvorming? Of andere competenties binnen de uitgeverij? De resultaten uit deze korte peiling wil de GEU gebruiken als input voor de gesprekken met haar stakeholders. De uitkomsten uit de eerste editie zijn deels gepubliceerd op de website van Thaesis.

De tweede peiling is gestart in de eerste week van maart.

Voor meer informatie over het onderzoek verwijzen wij naar de website van Thaesis.