Staatssecretaris Dekker heeft Kamervragen beantwoord over de lage internetsnelheid op basisscholen, die een belemmering kan vormen voor gebruik van digitale leermiddelen. De staatssecretaris benadrukt in zijn antwoorden dat met het toenemende gebruik van digitale leermiddelen en educatieve technologie het belang van snel internet op scholen toeneemt.

Duidelijk is dat in de huidige situatie niet alle basisscholen in Nederland optimaal gebruik kunnen maken van digitale leermiddelen. ‘Educatieve uitgeverijen merken in hun samenwerking met scholen dat internetsnelheid en wifi op sommige scholen een belemmering zijn voor optimaal gebruik van digitale leermiddelen. Met de huidige technische mogelijkheden ligt hier volgens ons een belangrijke rol voor het doorbraakproject om de betreffende scholen hierbij te helpen’, zegt Anneke Blok, portefeuillehouder primair onderwijs bij de GEU.

Om scholen te ondersteunen bij het maken van keuzes voor hun infrastructuur, zoals internetverbindingen en wifi, ontwikkelde een aantal educatieve uitgeverijen met andere ICT-leveranciers aan scholen de website www.groenlichtvoordigitaalleren.nl. Deze website geeft scholen onder andere inzicht in wat er benodigd is voor een goed gebruik van digitale leermiddelen.

Lees alle vragen en antwoorden