Nederland stijgt van de achtste naar de vijfde plaats op de jaarlijkse internationale ranglijst van meest concurrerende economieën ter wereld. Daarvoor heeft het World Economic Forum (WEF) de prestaties van 144 landen gewogen. De beste vier landen in deze editie van het Global Competitiveness Report zijn Zwitserland, Singapore, Duitsland, en de VS. De vijfde plaats daarna van Nederland is een evenaring van de hoogste positie ooit. Nederland scoort volgens het WEF goed op gebieden als onderwijs (3e), infrastructuur (3e), en instituties (10de). Verder scoort de innovatiekracht van Nederland hoog (8ste).

De GEU ziet dat er in het onderwijs momentum is om nog meer te kunnen profiteren van innovatie door het benutten van de mogelijkheden van digitale leermiddelen. Educatieve uitgeverijen investeren al jaren in innovatie van hun producten en diensten om daarmee de wens voor meer maatwerk in het onderwijs te ondersteunen. Zij ontwikkelen de leermiddelen vanuit de praktijk op scholen en helpen scholen de digitale leermiddelen op de meest effectieve manier in te zetten. De GEU ondersteunt de innovatie door publiek-privaat samen te werken aan het realiseren van de juiste randvoorwaarden.

Zie bericht op Rijksoverheid.nl.