Op dinsdag 17 november ging Stephan de Valk, portefeuillehouder VO binnen de GEU, binnen het European Internet Forum in Brussel in gesprek over de digitale transitie in het onderwijs en de rol van digitale leermiddelen en Mooc’s. In de bijdrage werd toegelicht aan de aanwezige politici, ambtenaren van de Europese commissie en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven op welke wijze educatieve uitgeverijen bijdragen aan innovatie in het onderwijs.

De Valk stond stil bij het belang van goede randvoorwaarden om innovatie te stimuleren, zoals duidelijke en toekomstvaste afspraken over privacy, auteursrecht en een oplossing voor het ongelijke btw-tarief tussen boeken (in Nederland 6%) en digitale leermiddelen (21%). Deze belemmering moet op Europees niveau worden opgelost.

Zie ook ons rapport ‘Onderwijs vernieuwen: samen aan de slag’.