Vo-scholen die gebruik maken van digitaal lesmateriaal en hiervoor leerlinggegevens moeten uitwisselen met uitgevers, leveranciers of distributeurs, kunnen dit in de toekomst alleen nog doen via het digitale systeem ‘Entree Federatie’ van Kennisnet. Eduroute – het tweede bestaande systeem – wordt uitgefaseerd. Entree Federatie biedt scholen op een veilige manier toegang tot veel digitale leermaterialen en educatieve diensten. Scholen kunnen hun eigen elektronische leeromgeving koppelen aan Entree Federatie. Zo kunnen leraren eenvoudig met hun eigen schoolaccount digitale leermaterialen inzetten in de klas. Een belangrijk voordeel van de migratie naar Entree Federatie is dat gepseudonimiseerde persoonsgegevens van leerling en docent, afkomstig uit de nummervoorziening, kunnen worden uitgewisseld.

Lees meer.