Mbo-instellingen hebben een toekomstgerichte agenda die volop gericht is op de inzet van technologie die voor het onderwijs relevant is. Personeel en studenten zijn bovendien tevreden over de ict-dienstverlening. Dat blijkt uit de Ict-monitor mbo 2017 van saMBO-ICT en Kennisnet. Deze monitor geeft een representatief beeld van hoe ict binnen het mbo is georganiseerd, hoe het wordt benut, wat er aan wordt uitgegeven en hoe het met de beveiliging is gesteld. Hoewel informatiebeveiliging en privacy (IBP) technisch steeds beter geregeld zijn, heeft de bewustwording bij personeel en studenten over het belang van IBP meer aandacht nodig. Met het oog op de nieuwe privacywet (AVG) die in mei in werking treedt, zijn veel mbo-instellingen hier mee bezig.

 

Voor de Ict monitor mbo 2017 zijn diverse bronnen gebruikt waaronder de Vier in balans-monitor (Kennisnet), MBO Benchmark (MBO Raad), IBP Benchmark (regiegroep IBP) en de Ict-monitor enquête van Kennisnet en saMBO-ICT.

 

Lees de monitor hier.