Iddink Group mag worden overgenomen door Sanoma Learning. Iddink Group is bekend als distributeur van les- en leermiddelen en als maker van de veelgebruikte leerlingadministratiesystemen Magister en Eduarte. Sanoma Learning heeft in vijf Europese landen meer dan 1 miljoen docenten en 10 miljoen leerlingen als gebruiker. GEU-lid Malmberg is ook een dochter van Sanoma Learning.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de overname onder voorwaarden goedgekeurd. Zo zullen alle educatieve uitgevers van digitale leermaterialen binnen het veel gebruikte Magister dezelfde mogelijkheden krijgen als Malmberg. Ook zullen uitgeverij Malmberg en Iddink Group geen concurrentiegevoelige informatie uitwisselen. Beide bedrijven blijven in hun commerciële werkzaamheden opereren als separate ondernemingen.

Meer informatie is te vinden in het persbericht van Iddink Group.