Het coronavirus houdt steeds meer leerlingen en docenten thuis. Scholen die zich afvragen hoe ze hun onderwijs zo goed mogelijk doorgang geven in tijden van het coronavirus, kunnen desgewenst hun digitale leermiddelen hiervoor gericht inzetten.

De meeste scholen, docenten en leerlingen beschikken immers over digitale leermiddelen en een elektronische leeromgeving. Met deze voorzieningen is tijd- en plaats-ongebonden onderwijs mogelijk. Scholen kunnen hiermee dus mogelijk onderwijs op afstand geven. Het onderwijsproces hoeft dan niet stil te vallen.

De leermiddelen zijn in beginsel niet gemaakt om te leren zonder enige begeleiding van de docent, maar het biedt wel mogelijkheden. Zeker ook wanneer docenten op afstand opdrachten opgeven en inplannen voor leerlingen en ook monitoren of deze worden gedaan en met welk resultaat. Veel digitale leermiddelen bieden deze mogelijkheden geheel of gedeeltelijk.

Mochten scholen en docenten behoefte hebben aan alternatieve leerroutes zonder klassikaal onderwijs, dan kunnen zij voor suggesties veelal terecht in de docentenhandleiding. Ook bij andere vragen kunnen uitgeverijen op verzoek adviseren.