Uitgevers van leermiddelen geven vanwege de corona-crisis tijdelijk gratis digitaal lesmateriaal aan alle scholen in het vo en mbo die enkel de papieren lesmethode gebruiken. Zij stellen de hiervoor noodzakelijke digitale licenties tijdelijk kosteloos ter beschikking om alle scholen in staat te stellen onderwijs op afstand aan te bieden. Onderwijsinstellingen in het vo en mbo worden op dit moment door hun leveranciers van leermiddelen geïnformeerd over hoe ze hun leerlingen en studenten snel toegang kunnen geven.

Het po kon al sinds gisteren gebruik maken van digitaal lesmateriaal dat geschikt is voor thuisgebruik. Dit is gepubliceerd op lesopafstand.nl.

Door de gezamenlijke educatieve marktpartijen (distributeurs, portaalleveranciers en uitgevers) is hard gewerkt aan een uniforme oplossing die helpt het onderwijs door te laten gaan, nu de scholen grotendeels gesloten zijn door de crisis. Uitgeverijen en de andere marktpartijen besloten dit daags na de beslissing van het kabinet om scholen te sluiten tot 6 april.

Het ministerie van OCW heeft hier vanochtend in een persbericht ook aandacht aan besteed.

For English information, refer to this page.