Volgens een artikel in het Financieel Dagblad* komen na drie weken thuisonderwijs de grenzen van digitale oplossingen in zicht. Nu bekend is geworden dat de scholen nog tot de meivakantie dicht blijven, is het voor scholen opnieuw alle hens aan dek om het onderwijs zo goed mogelijk op afstand door te laten gaan.

Scholen concluderen op basis van de ervaringen van afgelopen weken dat er met digitale middelen meer mogelijk is dan aanvankelijk gedacht, maar het is ook duidelijker geworden waar de grenzen liggen. Vooral de interactie in de klas wordt gemist. Dit beïnvloedt niet alleen de onderwijsopbrengst, maar ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Sommige leerlingen verdwijnen uit beeld of zijn kwetsbaar en juist zij lopen risico op grote leerachterstanden.
*Het Financieel Dagblad staat het toe om zonder abonnement (na registratie) een beperkt aantal artikelen per maand gratis te lezen.