Een groot aantal maatschappelijke organisaties roept gezamenlijk op om op donderdag 9 april massaal de Nederlandse vlag uit te hangen, om het onderwijs een hart onder de riem te steken.

Door de sluiting van alle scholen hebben leraren, onderwijsprofessionals, maar ook ouders in zeer korte tijd moeten schakelen naar afstandsonderwijs, om zo alle kinderen zo goed mogelijk van onderwijs te blijven voorzien. Met het uithangen van de vlag willen de maatschappelijke organisaties hun waardering uiten voor de manier waarop het onderwijs omgaat met de coronacrisis. Zij roepen iedereen op om op donderdag 9 april op social media een vlag te tonen voor het onderwijs, met de hashtag #ikvlagvoorhetonderwijs.

Deze actie is een initiatief van onder andere Jantje Beton, Cruyff Foundation, PO-Raad, Stichting Move, Méér Muziek in de Klas, Skillstown, VO-raad, Onderwijs Maak je Samen, EDVenture, Kinderpostzegels, Krajicek Foundation, KBb-e, Ouders en Onderwijs, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Missing Chapter, Kennisnet, IVN, de GEU, Kennisnet en Onderwijszorg Nederland, maar dit worden er met het uur meer.

Eerder werd door uitgeverijen en andere partijen al veel informatie, tips en gratis lesmateriaal beschikbaar gesteld op lesopafstand.nl. Dit helpt scholen en ouders om les op afstand in te richten.